SkeppsvikenUppl

Passivhus i Trädgårdsstaden

Säljprocessen för våra 20 efterlängtade passivhus i den starkt växande stadsdelen Trädgårdsstaden har äntligen dragit igång. 

De miljösmarta radhusen i Trädgårdsstaden är vårt femte passivhusprojekt i ordningen. Byggstart är planerad till sommaren 2017 och inflyttning sker preliminärt sommaren 2018. Bostäderna erbjuder 5 rum och kök på ca 130 m² med tillhörande uteplats i västerläge.
Den nya stadsdelen kommer, när sista spiken är islagen, att rymma mer än 1 200 bostäder och redan idag finns förskola etablerad. 2018 står en ny grundskola klar i området med årskullar upp till sjätte klass.

Läs mer om våra passivhus i Trädgårdsstaden eller kontakta mäklaren på Fastighetsbyrån för mer information.

Ny markanvisning - Ekedal

Den 25 januari tog kommunstyrelsens arbetsutskott i Skövde beslut om att tilldela Skeppsviken, Peab och Riksbyggen en gemensam markanvisning om ca 120 nya bostäder på Norra Ekedal, vid Boulognersjön. För Skeppsvikens del kan det handla om ca 40 nya bostadsrätter.

Marktilldelningen är ett resultat av den markanvisningstävling som arrangerades 2014, men avbröts. Nu har vi tre månader på oss att presentera ett justerat förslag, baserat på det tidigare förslaget men anpassat efter vissa synpunkter. Därefter vidtar planarbete. När det kan bli tal om byggstart och inflyttningar är därför svårt att uttala sig om.

Följ utvecklingen i projektet Ekedal

Fler artiklar...